Logga in
Logga ut

Per Sandberg

Pers Inlägg

Presenterar nyheter, åsikter och andra inlägg om fotbollen i södra Norrbotten.

Inför helgen

Piteå Ny helg - nya matcher.

Vi kör en liten runda.

Piteå IF:s damallsvenska lag var verkligen bättre mot Kopparberg/Göteborg, 2-2, förra helgen.

Nu kommer Vittsjö till LF Arena. Ett lag PIF har klar plusstatiskt på senaste åren. Tre raka segrar kan vi notera.

Piteå spelar söndag och som det ser ut just i skrivande stund saknas inga spelare i PIF.

Laget har en jättechans att vinna, men samtidigt är serien väldigt jämn. Det är som väntat många tajta och tuffa matcher i serien och det blir intressant att se om PIF kan göra mål på andra sätt än via inlägg, även om det är antalet mål som räknas inte hur det går till. Känslan är att PIF vinner med uddamålet 1-0.

Laget får se upp med Linda Sällström som satt fem mål i serien.

Formen för Piteås herrar har gått ner efter en mycket bra säsongsinledning. Det har blivit två raka kryss i serien och förlust mot Kalix senast i cupen när PIF hade bytt ut drygt halva startelvan.

Joakim Olofsson, sjuk, och Pontus Wixner som är skadad i baksidan av låret saknas i Piteå mot Hudiksvall.

De kommande veckorna blir mycket intensiva och viktiga. Det är nu vi får veta om Piteå har kraften att hänga med och utmana i toppen. Redan på torsdag väntar Skellefteå borta. Ett riktigt tungväktarmöte som vi tv-sänder på pt.se, mer om det om några dagar.

Storfors herrar imponerade i 1-0-segern över Bergnäset i division 3.

Saik spelar en bra passningsorienterad fotboll. Nu väntar Sandvik hemma. Gissar på en målsnålmatch med bra poängchanser för Saik.

Hemmingsmark har tappat i slutet av flera matcher. Tre kryss och en förlust är inte vad laget hade hoppats på. Nu väntar serietvåan Notviken hemma. Gräspremiär på Hifton som alltid är tidigt spelklar.

Storfors damer har en seger i division 1 men har ryckt upp sig efter den hemska starten med två storförluster. Nu väntar Östersund borta. Ett möte mellan tabellens två sista lag. En lång resa väntar för Saik.

 

PT tv-sänder

Piteå PT forsätter satsningen på livesändningar.

Nästa helg, 23-25/2 sänder vi i samarbete med NSD och Kuriren hela Arnes bilcup. Samtliga matcher kommer att sändas på pt.se

Här är de extra intressanta för vårt spridningsområde. 


Fredag:
15.15: Luleå SK-Piteå IF
16.20: Notviken-Infjärden
17.30 Storfors-BBK
18.35: Infjärden-IFK Luleå
22.00: Storfors-Infjärden

Lördag:
9.05: GMFF-Infjärden
10.15: Storfors-HauPa
11.20: Piteå-Kiruna
12.30: Storfors-Morön
13.35: Infjärden-Sunnanå
15.50: Notviken-Infjärden
18.05: Bergnäset-Storfors
20.20: Infjärden-Morön
21.30: Piteå-Gottne

Söndag:
9.10: Notviken-Storfors
15.20: Sunnanå-Storfors

Blåsmark uppflyttat

Piteå Blåsmark SK fick frågan. Svaret blev ja. Nu flyttas laget upp till damernas division 3.

Luleå SK lämnar serien för tvåan och därför kan Blåsmark flyttas upp. 

Provspelare ratas

Piteå En massa annat jobb har gjort att det inte blev något om Piteå-Örebro i helgen.

Men nu är det dags.

Piteå vann med 2-0 precis som jag tippade och när det gäller startelvan hade jag ett fel. Emelie Lövgren spelade inte, men det gjorde Linnea Selberg.

Så här ställde PIF upp. Cajsa Andersson - Lena Blomkvist, Linnea Selberg, June Pedersen - Ronja Aronsson, Julia Karlernäs, Ellen Löfqvist, Josefin Johansson - Cecilia Edlund, Andrea Norheim, Nina Jakobsson.

Cecilia Edlund fick utgå efter en boll i ansiktet redan efter en kvart. Då kom Selina Henriksson in. Hon dundrade in 2-0 och Julia Karlernäs nickade in 1-0.

Nu har PIF ett fint utgångsläge. Djurgården vann med 2-0 mot Hammarby och PIF blir klar favorit att vinna mot Bajen till helgen. Förhoppningsvis i fotbollshallen. Återkommer till det senare.

För några år sedan stod Anna Carlsson Dahlberg för Piteå IF i damallsvenskan. Efter att ha tillhört Notviken har hon gjort klart med en ny klubb.

Målvakten ska spela med Norrsken i division 3.

- Man känner en stor ödmjukhet inför Annas val att ansluta sig till oss, säger Leif Wikman, ordförande i FC Norrsken i ett pressmeddelande.

- Anna kommer naturligtvis att bidra med mycket erfarenhet på många plan. Hon är en stor tillgång och energispridare vid träningarna, fortsätter han.

Tommy Jonsson fortsätter som huvudtränare. Robert Bergström fortsätter som assisterande tränare med nykomlingarna Robert Matilainen och Malin Johansson.

Piteås herrar förlorade med 1-2 mot Skellefteå FF i Arcushallen. Joel Edström gjorde PIF:s mål efter en bjudning från division 1-laget.

Stockhomaren Markus Mitander provspelade tidigare med PIF, men mer blir det inte.

- Vi vill ha en mer färdig spelare och i det här fallet konkurrerar han på samma positioner som våra lokala spelare, säger sportchefen Jens Hedström.

Momodou Cham spelade mot Skellefteå och tränar även måndag med PIF. Han gjorde enligt tränaren Jeppe Mauritzson en fin insats men har inte fotbollsflåset än. Cham är en bra tvåvägsspelare men spelade bara tre matcher från start i Oskarshamn förra säsongen i division 1.

Piteå testar norrman

Piteå Piteå IF har en ny provspelare på plats. Norsken Momodou Cham, 21 år, spelade senast med Oskarshamn i division 1. Han har tidigare spelat med bland annat Chelseas och är en offensiv mittfältare.

Norsken lirar för Piteå mot Skellefteå söndag och tränar sedan fortsatt med laget några dagar. 

En möjlig startelva

Piteå Nu är det dags. Det är bara 10 februari, men Piteå IF går in i tävlingssäsongen. Svenska Cupen och match mot Örebro borta.

Det blir speciellt när cupen avgörs så tidigt.

Piteå och övriga lag har bara varit igång en månad. Samtliga kommer att vara bättre när allsvenskan inleds om två månader, så det är speciellt. De lag som tidigt har hittat rätt under försäsongen har en klar fördel.

Örebro har tappat många spelare efter nedflyttningen från allsvenskan i höstas. PIF gäller som klar favorit. Normalt ska laget vinna det här. Det pratas dessutom om åtta frågetecken i Örebro inför matchen.

Mitt tips: 2-0 till Piteå.

Elin Bragnum, Faith Ikidi och Moa Similä saknas. Madelen Janogy är skadad.

Jag ger mig på ett försök att gissa startelva. Defensivt känns det lättare än offensivt.

Så här kan det se ut.

Målvakt: Cajsa Andersson.

Backar: Lena Blomkvist, Emelie Lövgren, June Pedersen.

Mittfältare: Ronja Aronsson, Ellen Löfqvist, Josefin Johansson, Julia Karlernäs.

Anfallare: Nina Jakobsson, Andrea Norheim, Cecilia Edlund.

 

Apropå PIF så har förra backen Sara Eliasson bestämt sig för en återkomst i Älvsbyn. Hon har fött barn och kommer att spela i ÄIF igen under säsongen.

 

Vi är i februari men det kan bli ändringar i flera serier.

Moröns herrar har hoppat av division 2. Det innebär kortfattat att IFK Kalix sannolikt erbjuds platsen. I så fall ska ett lag från fyra upp i trean också. Den går i första hand till Skogså och i andra till Lillpite.

Även i damserierna är grejer på gång.

Alvik hoppade av division 1. Det gör att Öjebyn möjligtvis flyttas upp i division 2 (plus två Luleålag, då det varit fler avhopp) och i så fall Blåsmark till division 3.

 

 

Namn: Per Sandberg
Ålder: 34
Fotbollsbakgrund: Har spelat fotboll nästan hela livet. Har tvingats sluta på grund av skador.
Bästa fotbollsminne: Sverige-Paraguay på Olympiastadion i Berlin, 15/6 2006 samt Tyskland-Sverige på samma arena oktober 2012.
Uppdrag: Ska leverera nyheter, kommentarer och åsikter om lokal fotboll.
Mejl: per.sandberg@pt.se
Telefon: 0911-645 41, 070-2604123

  • Senaste blogginläggen

Bloggar