När David Rachline gick med i Nationella fronten var han bara femton år.

Partiet leddes vid den tiden av den excentriske Jean-Marie Le Pen, sedermera fråntagen sin partibok efter en lång och upprivande strid med dottern Marine Le Pen, kvinnan som i vår kan bli vald till Frankrikes president, och som i kväll möter sina motkandidater i den första tv-sända debatten inför valet.

För Rachline handlade det om att bli en del av en rörelse som är relevant i folks vardag, förklarar han.

De andra pratade en massa, men det de sade stämde inte överens med fransmännens upplevelser, säger han då TT träffar honom på ett partimöte i Lyon.

Vind i seglen

Medan den traditionella högern och vänstern båda genomlider smärtsamma förtroendekriser har Nationella fronten vind i seglen. Vid en konferens för likasinnade partier från andra europeiska länder i tyska Koblenz i januari utlovade Marine Le Pen "slutet på en värld och början på en annan".

Den nya världen kommer att vara patriotisk, enligt Rachline.

Titta på vad som håller på att hända i Storbritannien, med brexit, titta på vad som händer i USA, i Österrike, eller i Italien... Överallt vaknar folk och säger nej till den ultraliberala politiken, till den snedvridna konkurrensen, till massinvandringen. Även i Frankrike kommer människor kräva att man äntligen lyssnar till dem, säger han.

Borgmästare i badort

Den 29-årige påläggskalvens karriär är en ren framgångssaga. 2014 valdes han till borgmästare i den sydfranska badorten Fréjus, en av ett tiotal kommuner där Nationella fronten övertog det politiska styret - en seger som föregåtts av en uttalad strategi att satsa lokalt.

Samma år blev han invald i senaten för departementet Var, och i höstas tilldelades han det prestigefyllda uppdraget som Marine Le Pens kampanjchef. Som sådan är hans viktigaste uppdrag att ge det franska folket "sin röst och sin frihet tillbaka", säger han.

För att göra det har vi ett antal förslag på en rad områden. "La République référendaire" (ett system där alla större beslut blir föremål för folkomröstning), folkomröstningar om medborgarinitiativ och proportionalitetsval till parlamentet.

"Förstör vår identitet"

I Nationella frontens program finns bland annat krav på kraftigt minskad invandring. Migrationen har "extremt allvarliga konsekvenser" för Frankrike, enligt Rachline. Den slutsatsen ifrågasätts av flera av Le Pens motståndare, däribland Socialistpartiets presidentkandidat Benoît Hamon, som förespråkar ett mer generöst asylmottagande.

David Rachline varnar för att en stor invandring kan leda till en utveckling där vissa grupper utmanar de "franska värderingarna" med politiska och religiösa krav.

På vissa håll kan man fråga sig om man fortfarande befinner sig i Frankrike eller inte. Jag tycker att det är dags att sätta punkt för den här utvecklingen, som delvis håller på att förstöra vår identitet, våra traditioner, och den republikanska modellen med assimilering som vi fransmän är väldigt fästa vid, argumenterar han.

Vid valet i slutet av april eller, mer sannolikt, efter andra valomgången i början av maj står det klart om han lyckas med den föresatsen. Sin egen framtid, om Marine Le Pen skulle gå segrande ur striden, vill Rachline inte spekulera kring.

Det får du fråga henne om, säger han.