Det var strax före klockan sex i morse som polisen larmades om brottet. Två personer som känner varandra sedan tidigare är inblandade i händelsen.

Vid 9-tiden kunde en misstänkt gärningsman gripas. Den misstänkta brottsplatsen är avspärrad och polisens tekniker kommer att genomföra en brottsplatsundersökning under dagen.

Polisen är mycket förtegen om händelsen och vill i nuläget inte ge någon mer information om den. Myndigheten går inte ut med vad som har hänt eller var händelsen har inträffat.

– Nej, i det här läget har vi inget mer att säga, säger polisens informatör Peder Jonsson till norran.

Uppdatering, 11.04:

Händelsen har inträffat på en adress i Boliden, rapporterar Norrans Hans Berggren som är på platsen.

Polisens tekniker befinner sig på förmiddagen i Boliden där man genomför en brottsplatsundersökning för att säkra olika spår.

Uppdatering, 12.34:

Polisen meddelar att en man under natten till onsdagen ska ha misshandlat en kvinna i en lägenhet i Boliden.

Ärendet rubriceras i nuläget som försök till mord.

Kvinnan är omhändertagen och vårdas på sjukhus. Den misstänkte mannen har inte kunnat höras än.

Uppdatering, 12.50:

Varför har man ändrat rubriceringen till försök till mord?

– Omständigheter i utredningen gör att åklagaren har gjort den bedömningen. Det är tidigt än i utredningen, så vi får se vart det tar vägen, säger polisens kommunikatör Peder Jonsson till Norran.

Har mannen anhållits?

– Man har inte kunnat hålla anhållningsförhör med honom än. Han är fortfarande gripen.

Uppdatering, 14.21:

Polisen skriver att mannen, som misstänks för mordförsök, har anhållits på sannolika skäl, som är den högre misstankegraden.

– Det är baserat på de utredningsuppgifter som kommit in så här långt. Kvinnan har hörts och polisen har varit på platsen och gjort en teknisk undersökning, säger Peder Jonsson till Norran.